Robilam wszystko z tego przepisu
https://artkulinaria.pl/rogale-swietomarcinskie-oryginalny-przepis. Ciasto przygotowalam dzien wczsniej mak tez.
Robilam z ciemnego maku ,ale wzorowalam sie jak w przepisie jest na mak bialy.
Musze wyprobowac z tego przepisu makowiec swiateczny,ciasto jest bardzo delikatne i smaczne.
dodane na fotoforum:
stachs7 2014-11-11
Pyszności...Miłego dnia.
niusia1 2014-11-11
dobre,bo "swojskie"
ania03 2014-11-11
Wyglądają rewelacyjnie.............u nas kury nie niosą się to brak jajków na wypieki:)siły wracają:)))ściskam
jmania 2014-11-11
wyglądają rewelacyjnie, nie jadłam Marcinskich rogali a szkoda; pozdrawiam Iza serdecznie
muniu 2014-11-11
ALE NA PEWNO DOBRE
andula 2014-11-11
Kilka lat temu jadłam poznańskie oryginalne marcińskie rogale i dotąd pamiętam smak ale sama nie piekłam a kupowane w cukierniach smaki się różniły:)
Ewcia, Twoje rogale wyglądają apetycznie :)
kimeraj 2014-11-11
Izunia, nawet nie wiesz jak mnie się chce.....jak mnie się chce Twoich rogali!!!!! I nie interesuje mnie z jakim makiem! Chcę je i już!
Buziole :**
oliwkaa 2014-11-16
fajniutkie !