Ciasteczka sa bardzo smaczne polecam dla tych ktorzy uwielbiaja smak i zapach cytryny.
Pol kg.maki
30 dag masla
2 zoltka
15 dag cukru pudru
cukier waniliowy
1 lyzeczka proszku do pieczenia
skorka z cytryny(dalam skorke z dwoch cytryn)
sok z 1 cytryny
Maslo ,cukier ,cukier waniliowy i zoltka utrzec mikserem. Dodac utarta skorke z cytryny i ucierac przez kilka minut do uzyskania gladkiej masy. Polaczyc z maka( zmieszana z proszkiem do pieczenia) wyrobic do spojnej masy.
Rozwaklowac na grubosc ok.0,5 cm.podsypujac maka,wykrawac foremkami rozne ksztalty.Piec w temp.180°C. az do lekkiego zarumienienia spodu.
MoJA uwaga :cIAsteczka po wyjecia z piekarnika sa bardzo kruche i lamliwe ,trzeba odczekac pare minut i sa super.
Przepis mam z kartki kaledarza z 2013 roku ,godny polecenia.
dodane na fotoforum:
niusia1 2014-12-14
super produkcja!
muniu 2014-12-15
MIŁEGO PONIEDZIAŁKU ŻYCZĘ (•‿•)ノ♥
stachs7 2014-12-15
Piekę!Pozdrawiam!
aina03 2014-12-16
Spisane:)))