Robilam tez ciasteczka tak na probe ,sa przepyszne ,musze nastepnym razem zrobic z kilograma maki .
18 dag mąki (szklanka)
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów. Do posypania: cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym
Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Podzielic na kilka części i uformuj małe rogalikI. Piec w 180 °C na jasnozloty kolor. Gorace obficie posypac cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym . Rogaliki piecze sie co najmniej na tydzien przed podaniem ( nie wiem czy doczekaja ) Przechowywac w blaszanym pudelku ,lub w sloju .
annetka 2015-11-12
Wyglądają super, a migdałowe to przepyszne na bank, tylko rzeczywiście z 18 dag mąki to niewiele wychodzi ... :)
babcia1 2015-11-12
a żadnych ani sody ..proszku czy drożdży?
babcia1 2015-11-13
Dzięki za uświadomienie!!