Przepis mam od Anetki z garnuszka i zarazem z grupy Nasz Smaki . Szybkie i smaczne .
3szkl.mąki
1 1/2 szk.letniej wody
ok.25 g droźdźy
łyżeczka cukru
2 jajka...
droźdźe wybełtać z wodą,dodać do mąki plus reszta...odstawić do wyrośnięcia...smażyć odcinając mokra łyżką...trochę się ciągnie.
Ja smaze na oleju kokosowym
babcia1 2015-12-08
ja je zrobiłam tylko od siebie dodałam płaską łyżeczkę soli
babcia1 2015-12-08
przepyszne są!!
kris13 2015-12-08
Ja robię racuszki na jogurcie i bez drożdży z jabłkami i rodzynkami ;):)
/będę robić jutro../
niusia1 2015-12-08
zapewne pyszne;
babcia1 2015-12-09
ja dałam 2 dkg. drożdży
olga39 2015-12-09
I to jest myśl... Mniam
bomika 2015-12-09
ten sam przepis co u Krysi...kochane jesteście dziewczyny że dajecie takie proste a zarazem pyszne przepisy:))
Izuniu, lokma to są malutkie pączki tureckie..a tu chyba racuszki..pozdrawiam
anet12 2015-12-09
pychota są,,my bardzo lubimy:)my jedliśmy w turcji własnie w takiej wersji lokmę,,,