[30712530]

Balotyna z kurczaka z miesem mielonym , pieczarkami i zaurawina oraz pieczona karkowka

Karkowka lezala w solance przez tydzien wyszla smaczna rozowa pieklam w rekawie( nic sie nie skurczyla) w niskiej temp .okolo 2 godzin .
Balotyna robilam i robie takie dania bez przepisu .
Trzeba wyjac kosci z kurczaka nie uszkadzajac miesa i skory Ja nie rozcinam kurczaka na polowe tylko ostrym nozem ( maly noz i duzy jest potrzebny ) dookola odcinam mieso od kosci . , nastepnie dobrze umyc ,natrzec
przyprawami w srodku i na zewnatrz.
Mieso mielone przyprawic wedlug gustu;podsmazyc z pieczarkami i cebulka dodac troszke zurawiny ,wlozyc do srodka spiac wykalczkami i zasznurowac .wlozyc do rekawa .Piec w temp 140 - 150°C przez okolo 2 godziny .
Pod koniec pieczenia tak 10-15 min rozciac rekaw i dopiekac aby sie przyrumienila
Zapraszam chetnych do grupy kulinarnej
https://www.facebook.com/groups/794671627285732/

anulkaz

anulkaz 2016-01-09

Na pewno smaczne, ja upiekłam dzisiaj schab:)

evita

evita 2016-01-09

Pyszności Izo...
Miłego dnia życzę...
Serdecznie pozdrawiam... :)

anad60

anad60 2016-01-09

Ale robisz pyszne wyroby...podziwiam !!!
Smacznego życzę i pozdrawiam :)

kris13

kris13 2016-01-09

Świetne te Twoje wędlinki pieczone :)))

olga39

olga39 2016-01-09

Kurcze..
Dziś to zrobię.. Pysznie wygląda.
Dziękuję za natchnienie:))))

jolanka

jolanka 2016-01-09

nie ma to jak swoje ::)))
ja nie umiem usunąć tak kości z kurczaka żeby zrobić taką pieczeń ....
muszę spróbować ...

astra40

astra40 2016-01-09

Rewelacja!!!!Pięknie wygląda i na pewno pyszne:)

stasia8

stasia8 2016-01-10

Ale pyszności...

maria10

maria10 2016-01-10

..... same smakowitości u Ciebie..... dzięki za przepis:)))))

jmania

jmania 2016-01-11

Same pyszności u Ciebie Iza

kimeraj

kimeraj 2016-01-12

Zjadłoby się, oj zjadło.......

dodaj komentarz

kolejne >