Pozdrawiam moich ulubionych i nie tylko ...
Przepis mam z grupy i podaje bo wart jest polecenia .
Skladniki:
- 1kg karkowki
- pol poszatkowanej kapusty
- musztarda ognista
- 1,5 sloiczka sosu slodko-kwasnego (ja daje 1 slodko-kwasny pikantny i pol slodko-kwasnego)
Przepis:
- karkowke kroimy w centymetrowe plastry, przypawiamy wedlug uznania, zostawiamy na noc, by przeszla przyprawami
- smarujemy karkowke z obu stron musztarda (nadaje jej to kruchosci i sprawia, iz nie jest zylasta)
- smazymy ( nie przejmujcie sie, ze polowa musztardy zostanie na patelni, jej tez uzyjemy)
- ukladamy karkowke w naczyniu zaroodpornym i dodajemy sos (musztarda z tluszczykiem) z patelni
- posypujemy karkowke kapustka
- wszystko zalewamy sosem i przykrywamy folia aluminiowa
- pieczemy w temp 250 stopni okolo godziny
To jest przepis orginalny ,ja robilam bez kapusty bo akurat nie mialam w domu
niusia1 2016-04-10
pyszne; u nas też był ryż ale do potrawki z kurczakiem
maria10 2016-04-10
..... a ja miałam dziś śląski obiad..... rolada, kluski i czerwona kapusta:))))))