PIEROG-bo tak sie nazywa jest naprawde smaczny.
PRZEPIS:Bierzemy 3 jajka, 1 szklanke maki,1/2 szklanki smietany lub kefiru, 1/2 szklanki majonezu ,1/2 lyzki proszku do pieczenia,1 lyzka soli.Ciasto musi miec konsystencje gestej smietany.Nastepnie przygotowujemy farsz: kg mielonego podsmazyc na patelni z cebulka pokrojona w kostke(1-2 sztuki).Mozna dodac 2,3 rozgniecione zabki czosnku.Ja mialam w domu kawalek pory i szczypiorek wiec tez je dodalam.Gotujemy na twardo 3 jajka.Siekamy i dodajemy do masy miesnej.Doprawiamy sola,pieprzem i ostra papryka.Polowe ciasta wlewamy do nasmarowanej i oproszonej maka formy.Wykladamy mieso i zalewamy druga polowa ciasta.Pieczemy w temperaturze 200 stopni C okolo 30-40 min na zloto-brazowy kolor.Mozna sprawdzic patyczkiem,jezeli do niego nic nie przylega pierog jest gotowy.Szybkie,smaczne i syte danie .Polecam. Mozna podawac z kiszona kapustka ,
//////////////////////////////////////////////
Przepis mam z grupy na fb
Ja tortownice wylozylam folia aluminiowa , podawalam salatke z kiszonego ogorka ,czerwona cebulka troszke skropione oliwa z oliwek
babcia1 2016-06-13
Powiem Ci Izko że super ten przepis podoba mi się a mojej połowie jako mięso żercy tym bardziej!!
niusia1 2016-06-13
no to coś nowego znowu będzie- dzięki!
anulkaz 2016-06-13
re:Ewoizo, poczytaj co mi pisał w swojej galerii pod zdjęciem chleba z papierosem.Prywatnej nie wkleję, bo się wstydzę po prostu:(
stachs7 2016-06-13
Podoba mi się ten przepis!Niedługo zrobię!Pozdrawiam.
maria10 2016-06-13
.... dzięki za kolejną nowość pewnie bardzo smaczną.... już sobie odpisałam.... znów domowników zaskoczę nowym daniem.... gorąco pozdrawiam i życzę dobrej nocy i wspaniałego tygodnia:)))))