Robilismy biala kielbase ale syn nie lubi to wykombinowalam takie danie :-) ktore mlodziez lubi najbardziej
Do przyprawionego miesa dodalam musztardę,cebulę pokrojoną w drobną kostkę,tymianek .
Patelnię grillową posmarowalam olejem rzepakowym. Smazylam kotlety ok. 3 minut z każdej strony, potem podpiekalam przez 5 minut w temperaturze 160°C (termoobiegu) . Ja nie mialam buleczek do hamburgerow tylko specjalny chleb tostowy do hamburgerow .
Chleb tez podpiekalam( jedna kromka z serem zoltym ,druga bez) w piekarniku razem z hamburgerami .
sos
niecala buteleczka śmietany 30%
2 łyżki ketchupu
troszke octu bo nie malam cytryny
pare lyzek posiekanego szczypioru ( nie zalowalam)
2-3 lyzki suszonej cebuli
temperaturze 140°C przez 30-40 minut)
sól
pieprz
Wszystko mieszamy ,u mnie wyszedl zawiesisty gesty sos bo dalam duzo szczypioru i cebuli .
Na wypieczoną połówkę bułki z serem polozylam sałatę, pomidora oraz czerwona cebule. Na cebulę mięso, które posmarowalam sosem .
Na koniec wbilam patyczka od szaszlyka aby trzymalo sie .
Mlody stwierdzil zajebiste .
babcia1 2016-07-09
no i to jest najważniejsze że zostało ocenione!!