Gotowe już brownie jest bardzo mięciutkie,wilgotne i puszyste w srodku.W smaku bananowe,nie czuc fasoli, nie kruszy się i ma mocno czekoladowy smak ! Bezmaczne,beztluszczowe ,fasolowe brownie .
Nastepujace skladniki blendujemy( ja ilosc skladnikow podwoilam i dodalam jeszcze 2 garsci rodzynek) : 1 puszka czerwonej fasoli( odsaczyc na sitku),2 jajka , 1 banan, 1,5 lyzki kakao,3-4 lyzki cukru np trzcinowego , 1 lyzeczka sody oczyszczonej .
Mase wlewamy do malej keksowki i pieczemy ok.30 min . w 180 stopniach .Na polewe mozna wykorzystac gorzka czekolade .
To wyzej jest orginalny przepis ja od siebie dodalam 4 suszone daktyle i cukier stevia oraz podwajalam skladniki wyszla cala kesksowka .
To ciasto juz u mnie zagosci bardzo czesto .
Polalam roztopiona mleczna czekolada
Wyjac z formy po wystygnieciu i kroic na drugi dzien
babcia1 2016-07-22
wygląda przepysznie!!