Robilam z tego przepisu
https://smaker.pl/przepis-kinder-country,117118,jomonika.html
350 ml śmietanki słodkiej 30%
250 g serka mascarpone
250 g herbatników
2 białe czekolady
2 mleczne czekolady
3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
Przygotowanie
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić.
200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą.
Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
( U mnie dopiero dobrze zastyglo na drugi dzien )
stachs7 2016-08-29
Bardzo mi się podoba,muszę zrobić!Pozdrawiam.
maria10 2016-08-29
.... i kolejna pyszność u Ciebie...... zabiorę przepis do siebie może mnie najdzie to zrobię jak dzieciaki przyjadą.... :)))))
evita 2016-08-30
Jak pysznie u Ciebie Izo...
Uśmiechu na twarzy... pięknego słońca na niebie...
Pozdrawiam serdecznie... :)