Buleczki drozdzowe odrywane z czekolada

Buleczki drozdzowe odrywane z czekolada

Ciasto robilam z przepisu na paczki

1 kg.maki (tortowej lub krupczatki)
10 dag swiezych drozdzy
8 zoltek
10 dag masla
pol szkl .cukru
2 szkl.mleka
szczypta soli.



Mleko podgrzac ,dodac dozdze, lyzke cukru i 3 lyzki maki, wymieszac.
Postawic w cieplym miejscu do wyrosniecia. Dodac reszte maki, cukier,, zoltka ,sol i wyrobic ciasto.Wlac stopione i wystudzone maslo, .Dobrze wyrobic Odstawic do wyrosniecia na 45 min . Po tym czasie ciasto podziecic na male rowne czesci nakladac nadzienie jakie kto lubi , odstawic na 10 min .
Gdy podrosna posmarowac roztrzepanym jajkiem .Piec 20 min w temp. 180 °C (w zaleznosci od kazdego piekarnika )
Dopisze ze ja robilam z polowy porcji w tortownicy 26 cm

babcia1

babcia1 2016-10-07

i dokonałaś Dzieła pychotkę!!

choco13

choco13 2016-10-07

Piekne Ewus !

ewaiza

ewaiza 2016-10-07

re :choco13 i smaczne

jola09

jola09 2016-10-07

pięknie wygląają

ewaeu

ewaeu 2016-10-07

ale bym zjadła...pycha...:)

anad60

anad60 2016-10-07

pyszne te bułeczki....mam na nie wielką ochotę !!!

kukura

kukura 2016-10-08

;)

korter5

korter5 2016-10-08

Pychotka...
Miłego sobotniego wieczoru...pozdrawiam serdecznie:-))

niusia1

niusia1 2016-10-10

zachęcają do jedzenia;

isia2

isia2 2016-10-11

lanie wyrosły

vivien5

vivien5 2016-10-23

Uwielbiam takie bułeczki już czuję ten smaczek :))

dodaj komentarz

kolejne >