Pol kg maki , 3 lyzki miodu , 3 lyzki mleka , lyzka przegotowanej wody ,15 dag cukru , 1 jajko , pol lyzki masla , lyzeczka sody
Krem : 2 szklanki mleka , 5 lyzek kaszy manny , po 20 dag cukru i masla, sok z jednej cytryny ,pol sloika nutelli ( ja nie mialam dalam maslo z orzeszkow ziemnych ) Polewa: cwierc kostki masla ,tabliczka czekolady , po dwie i pol lyzeczki cukru i mleka.
Miod i cukier wlozyc do rondelka ,wlac mleko i wode podgrzewac , mieszajac , az skladniki dokladnie sie polacza. Wystudzona mase przelozyc do miski z przesiana maka ,dodac pozostale skladniki i szybko zagniesc ciasto . Podzielic je na 4 rowne czesci , kazda rozwalkowac na wycietym papierze ( torownica 26-28 cm) (ja robilam w prostokatnej tortownicy) . Upiec osobno kazdy placek po 5-6 minut w temp. 180-190 °C.
Kasze ugotowac na mleku i wystudzic . Maslo utrzec z cukrem , ucierajac dodawac porcjami zimna kasze oraz sok z cytryny. Upieczone i wystudzone blaty przelozyc tym kremem i nutella .Placek - krm, placek - nutella , placek -krem .Przygotowac polewe . Maslo ,czekolade i cukier rozpuscic w mleku . Nastepnie mieszajac rozga lekko pdgrzac . Po zdjeciu z ognia mieszac energicznie , az powstanie gladka jednolita polewa. Polac i dowowlnie udekorowac. Ciasto jest najsmaczniejsze po trzech ,czterech dniach wtedy fajnie zmieknie i super sie kroi.
Jezeli ktos chce to moze dac krowke ,lub powidla sliwkowe zamiast nutelli .