170 ml letniej wody wymieszac z
1.5 lyzeczki drozdzy instant
0.5 lyzeczki sol i
1 lyzeczka cukru.
150 gr maki
Dodac
3 lyzki oleju
230 gram maki
Pocieta drobno wedline 200 gr
Wyrobic ciasto aby obchodzilo od dloni I bylo elastyczne
Odstawic na 30 min pod przykryciem w cieple miejsce.
Posypac blat maka, ciasto rozwalkowac posypac starty zolty ser .
Zlozyc ciasto, rozwalkowac.
Pociac na cienkie paski. Kazdy zlozyc w polowie I obkrecic. Posypac sezamem
Ulozyc na blaszce wylozonej papierem do pieczenia I piec 20 min w 180 stopniach
https://www.facebook.com/Smaczny.tv/videos/176536923095984/
kris13 2018-03-01
No,właśnie...pizzę upiekłam,a paluszki wyszły mi zasuszone i nie
wiem dlaczego ? wszystko robiłam dokładnie wg podanego przepisu ;)