Buchty drozdzowe z pigwa,domowa nutella sliwkowa i maslem orzech

Buchty drozdzowe z pigwa,domowa nutella sliwkowa i maslem orzech

Dzis zrobilam z trzema smakami

1 szkl.mleka
42 gram drozdzy
pol kg.maki +6 lyzek do rozczynu 1/4 szkl.cukru
szczypta soli
2 jajka
pol kostki masla
powidla slwkowe ,mak,masa krowkowa , nutella marmolada .(Decyzja nalezy do was,)
Mleko lekko podgrzac, rozpuscic w nim drozdze, dodac 6 lyzek maki, lyzke cukru -wymieszac i odstawic na 15 min. Stopic maslo, make wsypac do miski wsypac reszte cukru .Wbic jajka i dodac wyrosniety rozczyn i sol.
Wyrobic i odstawic na 30 min. Zagniesc i podzielic na porcje, kazdy splaszczyc
na placuszek i klasc nadzienie .Zlepic i uformowac kulki.Prostokatna lub okragla forme posmarowac tluszczem ulozyc buchty scisle obok siebie. Odstawic na 15 min.w cieple miejsce . Przed pieczeniem posmarowac jajkiem Piec okolo 30 min.w 200°C.Najsmaczniejsze sa cieple.

azzza9

azzza9 2018-03-08

Pyszniutkie!!!!!!

wolke1

wolke1 2018-03-08

mmiaam

niusia1

niusia1 2018-03-08

bardzo apetyczne;)

astra40

astra40 2018-03-08

Pychota

moon7

moon7 2018-03-12

Ale muszą byc pyszne:-)

dodaj komentarz

kolejne >