Oberżyna przygotowana do pieczenia w piekarniku...
...oberżyna przelozona jest plastrami szynki,plastrami pomidorow i sera,czosnkiem i listkami bazyli...przed tem oberżyne ponacinalam i krotko pogotowalam w osolonej wodzie z czosnkiem i odrobina oleju..pod koniec pieczenia posypuje lekko parmesanem ,lub innym potartym serem...
dodane na fotoforum:
kot54 2012-06-11
BARDZO TO SMACZNIE WYGLĄDA....:))
ewulka1 2012-06-11
Patrząc na tą piękną fotkę robię się głodna...:))
kot54 2012-06-11
re; Ewunia kaczuszki też były i na pierwszej Fotce
za nami to kaczuszki...a gąski były po drugiej stronie
pomostu....*;*......Pyszny ten Twój obiad,nigdy nie
robiłam tak i nie jadłam...
magdabo 2012-06-11
Jak dla mnie rewelacyjne danie ...)
isia222 2012-06-11
ciekawy przepisik, ja zapiekałam od razu i nie zawsze była wystarczjąco miękka...
listek 2012-06-11
Oj lubie ,lubie takie potrawy ......... smacznego.
deniska 2012-06-11
Ale ciekawostka..danie rewelacja..
Radość jest sercem duszy: oświetla tego kto ją ma
i ogrzewa wszystkich, na których padają
jej promienie..**Miłego wieczorku życzę..
maxmen 2012-06-11
Też tak robię, ale dodaję jeszcze salami.
Nie blanszuję, tylko od razu piekę... :)))
Wolę jak bakłażan jest leciutko chrupiący... PYCHOTA...:)
http://kulinarni.info.pl/przepisy/bakc581ac5bban-z-tuluzy-ala-calisia.html
washa 2012-06-11
ja to tylko rosół potrafię ugotować...
dlatego z podziwem ...podziwiam!!:)
pyyyyyycha....:)
pozdrawiam :)
anitus 2012-06-11
smakowicie obiadek wygląda:)
kot54 2012-06-11
Muszę kiedyś zrobić takie danie...
Dobrej nocy życzę :))
reni46 2012-06-12
Nie jadłam ,ale pięknie wygląda i pewnie jest pyszne :))pozdrawiam serdecznie ,milutkiego reszty dnia życze :))
piwolub 2013-06-17
Ileż w tym miłości !