Tym razem w troche innej odslonie...
z przyprawa curry ,czosnkiem i krewetkami...
dynie Hokkaido pokroic w kawalki i lekko podpiec z cebulka,dolac pol szklanki bialego wina ,dorzucic korzen pietruszki ,por i marchewke i wode...pogotowac prawie do miekkosci wyjac por ,a reszte zmiksowac blenderem,dolozyc pokrojony czosnek przyprawe curry i pol puszki mleczka kokosowego ,(jesli ktos nie lubi ,to troche kwasnej smietanki),przyprawic do smaku sola i pieprzem...krewetki krotko podpiec na masle z czosnkeim i polozyc na wierzch zupy...
Polecam ,dynie naprawde mozna pokochac...ja pokochalam:)))
dodane na fotoforum:
deniska 2012-10-10
coś dla mnie...
Miłego dnia całego.. oraz humoru dobrego.
Pozdrawiam i uśmiech zostawiam :))
zimowa 2012-10-10
Ewunia znowu kusi:-)))
wygląda apetycznie a pewnie i smakuje bajecznie:-)))
smacznego kochana:D
tessa 2012-10-10
zupa wyglada przepysznie. Ja jadłam kiedyś dżem z dyni, pychota. Pozdrawiam cieplutko
kot54 2012-10-10
nie jadam budyniowej ale smacznego życzę :))
antka80 2012-10-10
re:godzinke w 200 stopniach,polewając co 20min tym piwkiem z naczynia żaroodpornego wtedy skórka chrupka.
listek 2012-10-10
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru ...
bryza 2012-10-10
Wow .... muszę wypróbować , ale odstawię krewetki ......można coś dać w zastępstwie ???????????????:)milutkiego wieczorku Ci życzę i pozdrawiam :)
reni2 2012-10-10
super..dzięki za przepis..uwielbia wszystko z dyni:))A jeszcze z krewetkami to rarytas..
eroma39 2012-10-10
Ewunia a nie chcesz nas odwiedzić :)
i po kucharzyć nam przez ten zapewne bardzo miły czas :)