Szparagi w sosie smietanowo-koperkowym oraz male ziemniaczki pieczone na odrobinie masla, rowniez z koperkiem,do szparagow biale wino polecam:)))
Sos robie na wywrze ze szpargow,zaciągam maką,dodaje 1/2 lyzeczki masla,smietane kremowke, galazka lubczyku,sol,1/2 lyzeczki cukru i 3 stolowe lyzki jogurtu naturalnego ,na koniec koperek,krotko zagotowac i gotowe....
dodane na fotoforum:
kot54 2013-05-14
Ewunia obiad POEZJA...ja nie mogę spotkać zielonych ...
Smacznie wygląda i pięknie podane...*;*
kot54 2013-05-14
re; zapomniałam ....miałam dzisiaj zrobić też
szparagi w sosie śmietanowo-koperkowym...ale
koperku nie trafiłam...napisz mi jak robisz sos
ja mam fajny smaczny przepis na sos...
listek 2013-05-14
U ciebie Ewuniu zawsze czekaja na nas pysznosci.
Dobranoc ...
tomeksc 2013-05-14
ale pychotki wygotowałaś. Obiadek bezmięsny - coś dla mnie. Jest szansa na resztki ze stołu ???
danka1 2013-05-14
chętnie posmakuję
oliwkaa 2013-05-15
zapewne pyszne i aromatyczne w tym sosie koperkowym ...
evita 2013-05-15
Witaj Ewciu... uwielbiam szparagi...
słoneczne pozdrowienia ślę... miłego dnia... :)
magdabo 2013-05-15
... i ja bardzo lubię tak podane ...))