sklad zalewy:
250 mililitrow czerwonego wina Burgunder ,moze byc tez inne czerwone wytrawne
200 mililitrow delikatnego octu winnego
4 czerwone cebule
130 gr cukru
1 lyzka otartej skorki cytryny ,najlepiej ekologicznej
1 lyzeczka pieprzu czarnego w calosci
3 gozdziki
4 kuleczki jalowca
2 liscie laurowe
kilka platow sledziowych malosolnych-jesli zbyt slone wymoczyc przez ok godz
ze wszystkich skladnikow zagotowac zalewe,wrzucic pokrojana w krazki cebule i jeszcze gotowac 3 min,po wystudzeniu zalac sledzie i odstawic do lodowki na co najmniej 1 dzien...
dodane na fotoforum:
alex75 2016-02-09
Ewci śledziki jak śledziki zapewne pyszne ale ten słoik to masz niesamowity extra dekielek;)jeszcze takiego nie widziałam;)
anad60 2016-02-09
No właśnie ten słoik jest śliczny,a śledziki
na pewno smakują wybornie...Smacznego życzę :))
frykasy 2016-02-09
Pychota takie słodko-kwaśne śledziki, śliczna fotka.....pozdrawiam Cię serdecznie Ewuniu:))
oliwkaa 2016-02-10
Ewuniu czy chodzi o płaty matias ?
oliwkaa 2016-02-10
re:
ok,zrobie na najbliższą imprezkę ;0)))
niusia1 2016-02-10
super jedzonko w super naczyniu
magdabo 2016-02-10
smakowicie przyrządzony !