pierwszy raz je piekłam i nie wiem jeszcze co w środku...
przepis zaczerpnęłam z nowo odkrytego bloga, który bardzo mnie zaciekawił ...
ciasto nie wygląda tak pięknie jak w oryginale, bo poszłam na skróty i zrobiłam dwa rulony a nie trzy...
ponadto z braku serka ricotta użyłam *wiaderkowego* bo ma podobną konsystencję i nie dodałam migdałów...
no i zamiast gotować syrop zrobiłam niezbyt gęsty lukier z wody i cukru pudru...:-)
jak będzie smakowało okaże się jak ostygnie...
naturalnie przekażę swoje spostrzeżenia po konsumpcji...:-)
https://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2015/09/niezwyke-ciasto-ze-sliwkami-i-serem.html
davie 2015-10-24
Ewuniu, myślę sobie, że przepisy są podstawą,
którą można modyfikować wg własnego uznania.
Najważniejsze czy ciasto będzie smakowało..:)