bardzo lubię to ciasto z powodu bezików, które są w jego składzie, ale przyznam się, że do tej pory kupowałam je w cukierni...
przypadkiem znalazłam przepis i pierwszy raz zrobiłam je sama i już mi się zdaje, że nie ostatni...
jest przebrzydle słodkie i kaloryczne, ale dla mnie wielkiego słodkożercy to raj dla podniebienia :-)))
przepis z poniższego bloga :-)
https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2013/12/kostka-alpejska.html
lidia23 2015-10-31
nigdy nie robiłam ani nie jadłam..
ale ciasto to ja zawsze popijam gorzką herbatą więc może być bardzo słodkie;)
ewaeu 2015-11-02
robię podobne ciasto, tylko zamiast bezików daje pokruszone płatki kukurydziane ....pycha....kłaniam się pięknie...:):)
hasedi 2015-11-04
..jak słodko ...a ja nic nie mam słodkiego ...ale wcześniej .w ciągu dnia pożarłam ...oczywiście ..dzień bez słodyczy ..dzień stracony ...cholera ..