bardzo lubimy ryby w zalewie octowej i już bym je jadła..:-)
podam proporcję mojej zalewy, może się komuś przyda:
1 litr wody
szklanka octu 10%
2 łyżki stołowe cukru (kopiaste)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka vegety
pieprz mielony
pieprz w ziarenkach
ziele angielskie
liście laurowe
Zagotowuje razem z talarkami cebulki...
davie 2015-12-20
Dobra propozycja na świąteczne dni.
Widzę,że wszystko szybciej przygotowujesz,
to świetna sprawa.....Pozdrawiam.
pantoja 2015-12-20
Pstrąga lubię pod każdą postacią. Najbardziej prosto z patelni a nawet dietetycznie gotowanego tak jak karpia...
kimeraj 2015-12-21
My właśnie pochłonęliśmy słoik śledzi w oleju, który miał być na Wigilię..... cóż....trzeba robić następny......