wyglądają jak mięsne...trochę je spiekłam, ale u mnie to nic nowego...:-)))
zaczęłam szukać alternatywy dla mięsa i je znalazłam...nie jestem wegetarianką, ale jeśli nie muszę nie jem mięsa...
kotlety sojowe są naprawdę smaczne pod warunkiem, że dobrze je zrobimy...
tu podane z surówką z kiszonej kapusty, z jabłkiem, szczypiorem doprawione octem balsamicznym dlatego jest ciemniejsza niż zwykle...
maria57 2017-02-05
podpowiem Ci jeszcze, że można zrobić takie kotlety z ... kalafiora.
Czasem na obiad nie zjada się w całości ugotowanego kalafiora. Można na drugi dzień wyczarować z niego ekstra smaczne danie obiadowe. Rozgniatam widelcem (nie blenderem, bo nie ma to być papka) ugotowany kalafior, dodaję jajko, trochę soli i koniecznie szczyptę gałki muszkatołowej, trochę bułki tartej. Formuję kotlety albo krokiety czyli takie osełki. Panieruję je jeszcze w bułce tartej i smażę najchętniej na maśle klarowanym. Może być też na oleju, na smalcu, co kto lubi. Lubię je bardzo i najbardziej z surówką z kiszonej kapusty. Spróbuj sama. Mnie i domownikom tak to danie podchodzi, że często gotuję kalafior na wyrost - więcej niż zje się na jeden posiłek, bo ma zostać na kalafiorowe kotlety
maria57 2017-02-05
to nie jest pomyłka. Bułkę tartą daję do wewnątrz (ciasto robi się bardziej zwarte) i do panierowania
pdorota 2017-02-06
Ciekawe jak i w czym moczysz soję...wegetarianie z Fuldy mieli swój sposób,ale smak soi i tak został,chyba,że masy dodałam papryki,czy pieczarek i wtedy kotlety były lepsze od mięsnych:)
ki32liy 2017-02-23
izolku, gdyby nie Twoje ciekawe forum, nie znalazłbym tych kotletów, kiedyś też robiłem, bardzo ciekawe połączenie z kapusta kiszoną, bardzo smacznie!