piersi,w kawałeczki pokroić,zrobić marynatę,półszklanki oleju,łyżeczka musztardy zioła prowansalskie,wegeta,pieprz,suszona pietruszka i pokrojona cebula,wszysto mieszamy i marynujemy ok.1 godziny.
Na patyczki nadziewamy na przemian pierś,kawałek papryki,kawałek boczku wędzonego,jeśli nie mamy grila elektrycznego ,to na patelni dużej obsmażamy z każdej strony ,już bez oleju,później przekładamy do rękawa foliowego,zakręcamy nitką końce(tego do pieczenia) i do piekarnika na blaszce wypełnionej wodą tak,ok.1/2 litra wody.Pieczemy ok.1/2 godziny w 180 st.Są soczyste i smaczne
stif56 2012-02-09
Pysznie wygląda.......:)
gosku 2012-02-09
... pychotka u Ciebie Ewuniu ...
oskos12 2012-02-10
Ale obiad pychotka.