Instrukcja na blogu: https://poprostupyszne.blogspot.com/2013/04/klarowane-maso-ghee-ghi.html
dodane na fotoforum:
wrobel3 2013-04-25
Ptaszki wesoło śpiewają, świat do życia się budzi, tylko moje słonko ze wstawaniem marudzi. Otwórz oczka swe kochanie czas najwyższy na śniadanie.....''''
fanrats 2013-04-25
Ghi praktycznie się nie psuje, nie jełczeje, może stać poza lodówką nawet parę miesięcy. Dlatego wolę raz postać godzinę nad kilogramem masła i mieć na dłużej, niż np. co tydzień po pół godziny nad jedną kostką. Ale to kwestia wyboru, albo przyzwyczajenia :)
cudolik2 2013-04-25
ja nie korzystam tak często z klarowanego,to dlatego,poza tym,nie miałabym go gdzie trzymać:(
oliwkaa 2013-04-27
Klarowane masełko kojarzy mi sie od razu ze świętami Bożego Narodzenia bo wtedy je robie do karpia mmmmmmmmm aż ślinke łykam !!!