Bigos z młodej kapusty

Bigos z młodej kapusty

teraz do piekarnika na 1,5 godziny....

Kapustę pokroić i wrzucić i wrzącej wody, pogotować ok 10 min. Na patelni zeszklić cebulę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Mięso lub wędliny wg uznania podsmażyć na tłuszczu. Do brytfanki wrzucić obgotowaną i odcedzoną z wody kapustę, dodać usmażoną cebulę, pokrojone pomidory, wędlinę, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, łyżeczkę cukru, ocet winny (przyprawy wg uznania). Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do piekarnika 180 st. Dusić pod przykryciem ok 1,5 godziny. Na końcu zagęścić zasmażką.

dodane na fotoforum:

megii13

megii13 2015-07-14

Prawdziwe frykasy, ciekawe wykonanie))

anad60

anad60 2015-07-14

apetyczny i kolorowy....mniam
Proszę jak możesz to podaj przepis...
jeszcze takiego z piekarnika nie robiłam
Pozdrawiam :)

anetka

anetka 2015-07-14

ppyyycha ja zazwyczaj w garnku robie :D

gigos7

gigos7 2015-07-14

Smacznie w kadrze .
Pozdrawiamy :)

anad60

anad60 2015-07-15

Dziękuję kochana za przepis ....:))

ewci1

ewci1 2015-07-15

Ale pysznosci u Ciebie...juz czuje ten zapach:)

astra40

astra40 2015-07-15

rarytas!

isia2

isia2 2015-07-16

na pewno rewelacyjnie smakuje

isia2

isia2 2015-07-21

pysznie i kolorowo wygląda

(komentarze wyłączone)