teraz do piekarnika na 1,5 godziny....
Kapustę pokroić i wrzucić i wrzącej wody, pogotować ok 10 min. Na patelni zeszklić cebulę. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Mięso lub wędliny wg uznania podsmażyć na tłuszczu. Do brytfanki wrzucić obgotowaną i odcedzoną z wody kapustę, dodać usmażoną cebulę, pokrojone pomidory, wędlinę, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, łyżeczkę cukru, ocet winny (przyprawy wg uznania). Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć do piekarnika 180 st. Dusić pod przykryciem ok 1,5 godziny. Na końcu zagęścić zasmażką.
dodane na fotoforum:
anad60 2015-07-14
apetyczny i kolorowy....mniam
Proszę jak możesz to podaj przepis...
jeszcze takiego z piekarnika nie robiłam
Pozdrawiam :)
(komentarze wyłączone)