indyk duszony w warzywach.....
Filet z indyka natrzeć marynatą u mnie oliwa, sos sojowy, przyprawa do indyka, pieprz bałkański, sól. Filet umieścić w rękawie do pieczenia, obłożyć go pokrojoną w talarki marchewką, pietruszką i pokrojonym porem(białą częścią), posypać koperkiem, wlać 1/3 szkl wody
Rękaw zapiąć z obu stron , całość ułożyć w naczyniu do zapiekania i do piekarnika na ok1 godz w 180-200st. Po wystudzeniu nie otwierać rękawa tylko włożyć wszystko do lodówki. Następnego dnia dorobić sos, wyjąć filet i pokroić na plastry, warzywa przełożyć do rondla, podlać 1 szklanką rosołu, oprószyć mąką, dodać łyżkę kwaśnej śmietany zagotować. Włożyć pokrojonego indyka i podgrzać całość. Na końcu dosmakować.
dodane na fotoforum:
(komentarze wyłączone)