pierś z kurczaka marynowana w oleju 2łyżki, sosie sojowym łyżki, musztardzie 1 łyżka, miodzie 1łyżeczka + przyprawy papryka, pieprz itd. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i obtoczyć mieszaniną pierś z kurczaka, wstawić do lodówki na 2 godz. Na rozgrzaną patelnię grillową położyć pierś wraz z marynatą i piec z obu stron do momentu, że po uciśnięciu widelcem kurczaka w najgrubszym miejscu mięso nie powinno być galaretowate - to znak, że już jest gotowy. Smażenie trwa ok 5 min z każdej strony. Zbyt długie smażenie wysuszy mięso tak więc trzeba wyczuć ten moment.
dodane na fotoforum:
choco13 2016-11-17
Ladnie wyglada I zapewne tak smakuje, z piersi mozna naprawde wyczarowac duzo fajnych rzeczy :)
(komentarze wyłączone)