lekkie spaghetti z cukinią,
sos:
cukinia pokrojona w słupki, 2 szalotki, 2-3 ząbki czosnku, 3-5 plasterki szynki wędzonej, natka pietruszki, 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, przyprawy. Na oliwie zeszklić pokrojony czosnek i cebulki, dodać pokrojoną cukinię i dusić do miękkości, następnie dodać pokrojoną w paseczki szynkę i jeszcze chwilkę poddusić, na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę i śmietanę. Ugotowany makaron dodać do sosu na patelni, wymieszać, na talerzu posypać tartym parmezanem lub innym ostrym serem.
dodane na fotoforum:
isia2 2018-06-13
re: tak to duży ogród, dużo się dzieje, dużo kwitnie, ale i szybko w upale przekwita, " a mnie jest szkoda lata" więc staram sie dużo fotografować i zatrzmać w kadrze
ewci1 2018-10-10
Haniu ,gdzie Ty tak dlugo jestes???,ja juz wrocilam po dluzszej przerwie czekamy teraz na Ciebie:))
(komentarze wyłączone)