PIGWÓWKA
1 kg pigwy obranej ale ze skórą
1 kg cukru
dać do słoja na 6-10 dni aż się rozpuści cukier. codziennie potrząsać.
Zlać sok. Zmierzyć ile go jest, do 1 litra uzupełnić przegotowaną wodą. Zmieszać sok z 1 litrem spirytusu. Trzymać 6-10 tygodni
dodane na fotoforum:
panda00 2009-10-19
zgłaszam sie pierwszy jak to misio ... mniam mniam:)
karin24 2009-10-19
poproszę na rozgrzewkę jednego....po pracy w ogródku trochę zimno...pozdrawiam
jolka18 2009-10-19
pij bracie pij na starosc torba i kij.................no NALEWECZKI SKOSZTUJE-CHETNIE SASIADECZKO-DZIEKI ZA ZAPROSZENIE
gadzina 2009-10-20
Witam,aż musiałam spojrzeć na mapkę gdzie Dzimierz jest i pierona nie wiedziałam że to koło Rybnika a naleweczka jak popatrzeć to nawet apetycznie wygląda.Ja trochę chowałam się na Śląsku - Gliwice potem Katowice a mój tata i dziadek urodzili się w Sosnowcu.Pozdrawiam
eroma39 2009-10-25
prosze o przepis nanalewkę cytrynową z dokladna instrukcja przyżadzania ;-))
Serdecznie dziękuję ;-)
Kasia
(komentarze wyłączone)