6 cienkich parówek
6 plasterków żółtego sera (np. Hochland, łatwo się topi może byc też zwykły żółty)
2 jaja
bułka tarta
olej do smażenia
Ciasto naleśnikowe:
1,5 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 jajo
sól do smaku
Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, jajko i sól. Wszystkie składniki mieszamy (powstanie masa o konsystencji śmietany. Na patelni rozgrzewamy olej (nie lac za dużo). Ciasta wlewamy na patelnie tyle, żeby cienka warstwą pokryło dno. Gdy górna powierzchnia naleśnika stanie się sucha, należy odwrócic go na druga stronę i obsmażyc. Przełożyc na talerz.
Na brzegu nalesnika kładziemy plasterek sera, na nim parówkę. Całośc zwijamy w rulon.
Na talerzu roztrzepujemy 2 jajka. Maczamy w nich zwinięty naleśnik i obtaczamy w bułce tartej.
rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy naleśniki z obydwu stron na złoty kolor.
dodane na fotoforum: