Pewnego razu w "Jaworze"

Pewnego razu w "Jaworze"

Zdjęcie zrobiła moja koleżaneczka :) ewaboniu ...
19.08.2007

christian

christian 2007-10-09

jestescie z jawora pod Wroclawem

christian

christian 2007-10-10

a to przepraszam Jestecie widze mila para pzdrawiam was milo Christian

kasialina

kasialina 2007-10-24

super z was para:))) pozdrawiam

maieczka

maieczka 2007-11-02

ale sliczna jestes =))

bolo64

bolo64 2007-11-03

Małgosiu super fotki jeśli pozwolisz taka mała podpowiedz ciekawy ten zachód Słońca między ramionami ale w przyszłości zrób dodatkowo bez osoby bo jeśli nie zrobiłaś tego zdjęcia samego bez postaci to straciliśmy piękny zachód Słońca a pamiętaj każdy zachód Słońca jest niepowtarzalny to tyle ale mam nadzieję że się nie gniewasz ja z miłą chęcia przyjmę uwagi i wskazówki pozdrawiam.

robaczus

robaczus 2007-11-06

ładna z was parka

alejestem

alejestem 2007-11-19

GOSINKO!!! TY NAPRAWDE JESTES PIEKNAAA!!!....FAJNIE MIEC TAKA LADNA SIOSTRE :)

falcon59

falcon59 2007-11-27

podobna do aktorki

benia82

benia82 2007-12-01

zaznaczam ze to przepis od lusi44, ale gwarantuje ze smaczne
Kapuśniaczki

Składniki ciasta
1kg mąki, 2 kostki margaryny, ½ l śmietany (18%), 4 żółtka, 8 dag drożdży, 1 łyżka cukru, sól, białko do smarowania

Ciasto
Mąkę przesiać, dodać tłuszcz, posiekać. Drożdże rozetrze z cukrem i śmietaną, dodać sól. Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić.
Rozwałkować i kroić przez całą długość ciasta pasy, szerokości około 8cm. Na środek każdego paska kłaść farsz ( na całą długość), a następnie sklejać jak pierogi (tak by się lekko złączyło). Następnie odwrócić sklejona strona do spodu. Wierzch posmarować białkiem i posypać kminkiem.
Kroić kawałki wielkości około 10cm. Wyłożyć na blachę i piec na złoty kolor.

Farsz
Jedna główka kapusty, margaryna, ok. ½ kg mięsa mielonego, przyprawa do kurczaka lub delikatna do mięs, pieprz, kminek mielony, cebula

Kapustę drobno zszatkować (najlepiej w maszynce elektrycznej) i wyłożyć na roztopiona margarynę. Podlać wodą w niewielkiej ilości, tak, by się nie przypaliła. w Razie ubytku dolewać do momentu całkowitego uduszenia kapusty. Przyprawić do smaku. Osobno udusić na oleju mięso mielone i dodać do kapusty. Wymieszać i jeszcze chwilę dusić razem.
Przestudzony farsz kłaść na ciasto.

S M A C Z N E G O!!!!!!

xac1x

xac1x 2008-02-11

fachowa galeria:)

arkadia

arkadia 2008-03-17

fajna galeria miło sie oglądało, dzieki wielkie
pozdrawiam.

dodaj komentarz