Cytrynowiec

Cytrynowiec

Biszkopt z 4 jaj , szklanki cukru , szklanki mąki , łyżeczki proszku do pieczenia

Masa cytrynowa - 2 budynie śmietankowe, 1 galaretka cytrynowa, 1 cytryna, kostka ''Kasi''
2 budynie ugotować w 0,5 l mleka, do gorącego budyniu dodać 1 suchą galaretkę cytrynową, wycisnąć sok z cytryny i dokladnie zmiksować.
Do wystudzonej masy dodać kostkę "Kasi'' , utrzeć , ułożyc na biszkopcie.
Ubić 0.5 l śmietany kremówki z 1 łyżką cukru pudru i torebką cukru waniliowego i 2-3 śmietanfixami, ułożyć na masę cytrynową.Namoczone w (wódka+woda+cukier) ciastka petitki ułożyć na śmietanie , posypać cukrem pudrem.

dodane na fotoforum:

irenar5

irenar5 2012-12-26

wow już małpuję...super brawo nowy do kolekcji....

gramka

gramka 2012-12-27

Polecam...ciacho zrobiło furorę w czasie swiąt...

lanta21

lanta21 2016-08-31

super

dodaj komentarz

kolejne >