Zdrowo, niskokalorycznie, niskocukrowo..
1. Piers kurzeca, bez skory, pokrojona w kawalki zamarynowana w 2 lyzkach stolowych soku z limonki poloczonego z 2 lyzecxkami chili proszku; odstawione na okolo 30 minut.
2. Nastepnie wrzucone toto na patelnie z rozgrzana 1 lyzka oleju, podsmazone (w zasadzie - podtuszone) przez pare minut.
2. Na druga patelnie dajemy 1 lyzke oleju, pokrojona cukinie i zolta squash, szybko zasmazamy (ja lubie kruche warzywka), na to idzie 1/3 szklanki pikantnego sosu pomidorowego, moze byc pokrojony pomidorek tez, troche posiekanej pietruszki, lub bazylii, lub cilantro (rodzaj meksykanskiej pietruszki).
Swietne, lekkie jedzonko, podane z ryzem.
dodane na fotoforum:
duszko 2011-07-12
Cukinie bardzo lubię, choć w takim połączeniu nie jadłam. Wszystko przede mną. Już zgapiłam przepis, pewnego ładnego dnia zagości to danie na moim stole. Pozdrawiam:)
jaska15 2011-07-12
Juz widze ze pyszne,swietnie ,pomyslowo gotujesz...milego dnia Grazynko,pozdrawiam serdecznie.
maxmen 2011-07-12
Zrobione na parze albo ugotowane byłoby bardziej zdrowe...no ale ja właśnie uwielbiam to co jest niezdrowe więc 5+...:)))
kot54 2011-07-12
Super danie.....apetycznie wygląda.....Pozdrawiam :)
kot54 2011-07-14
Pozdrawiam Grażynko serdecznie :)
albatro 2011-07-15
Witam
poniosło na nasz kochany Bałtyk ale sztorm trochę namieszał i z dłuższego rejsu pozostało siedzenie w tawernie "U Kapera" i słuchanie szanty w podłym wykonaniu kapeli bez duszy żeglarskiej więc i szanty są bezduszne ale w sobotę wreszcie wypływam w fiordy norweskie i już się cieszę
pozdrawiam Albatro Zbyszek