Ku przestrodze...

Ku przestrodze...

Jeszcze jedno doswiadczenie zyciowe wiecej... Zeby sie nie rozpisywac powiem, ze kupujac make, nalezy sprawdzic, czy nie zawiera srodkow spulchniajacych... To mialy byc faworki...ciasto wyszlo super, w czasie smazenia oliwa buszowala sie jak oszalala...

mrrru35

mrrru35 2012-03-15

ja do wszystkiego uzywam Pillsbury best all purpose flour i wszystko wychodzi;)

anijas

anijas 2012-03-15

szczerze mówiąc na faworki to nie wygląda :))
ale przecież i smak się liczy ;)

maxmen

maxmen 2012-03-15

A może nie dodałaś do ciasta spirytusu, albo octu... to powoduje ze faworki wchłaniają dużo mniej tłuszczu. A może pominęłaś jakiś składnik???
Ja kiedyś zrobiłem kluski łyżka kładzione i coś mi się źle nakładały na wrzątek. Ale co tam...były nawet dobre...:)))
Potem okazało się że zapomniałem do ciasta dodać jajka.
Leżały sobie na boczku i śmiały się ze mnie. :)))
Gdyby wtedy maka miała mało glutenu to zamiast klusek miałbym coś w rodzaju gęstej kaszy manny na wodzie...:)

kot54

kot54 2012-03-15

I tak się czasem zdarza....nie zniechęcaj się....wypadek...
Pozdrawiam :)

ewita68

ewita68 2012-03-15

Następnym razem wyjdą :))

lila08

lila08 2012-03-15

Grażynko...to miały być faworki? ale u nas nie ma chyba mąki ze spulchniaczami...ale ja do ciasta na faworki dodaję proszek do pieczenia...a więc to nie jest wina mąki...

lisek52

lisek52 2012-03-16

Tak nieraz jest że się coś nie uda...pozdrawiam:))

maria57

maria57 2012-03-17

mnie się zdarzyło upiec biszkopt - wcale nie urósł, myślałam, że to właśnie jakiś przeoczony składnik - okazało się, że to gatunek mąki z niską zawartością glutenu

dodaj komentarz

kolejne >