Plasterki ogorkow konserwowych, smazone w oleju...

Plasterki ogorkow konserwowych, smazone w oleju...

Super dobre jako przystawka do poskubania na przyjeciu...smak lekko ostrawy dzieki przyprawom...

Przed smazeniem potrzebne beda dwie miski...(przepis na okolo 1 kg ogorkowych chipsow...
-w jednej mieszamy 2 jajka, 1/4 szkl maki, 1 szklanka maslanki, 1 lyzka maggi, 1/2 lyzeczki bardzo ostrego sosu, 3/4 lyzeczki cayenne, 1/4 lyzeczki soli przyprawowej, 1/4 lyzeczki czosnku w proszku.
-Do drugiej idzie 1 szklanka grysiku, 2 szklanki maki, 1 lyzeczka soli i 3/4 lyzeczki czarnego pieprzu.
Plasterki ogorkow moczymy w pierwszej misce, lekko otrzasamy z nadmiaru marynaty, wrzucamy do drugiej miski, dobrze otaczamy maka, otrzasamy z nadmiaru i smazymy w bardzo goracym oleju do uzyskania lekko brazowego koloru.

dodane na fotoforum:

lilaroza

lilaroza 2012-03-27

ciekawe ...nie myślałam że ogórki konserwowe można robić tak jak frytki...pozdrawiam :)

kot54

kot54 2012-03-27

Bardzo ciekawa przekąska....Proszę o przepis :))

anijas

anijas 2012-03-27

o takim smakołyku nie słyszałam, ale wierzę na słowo ;))

maly52

maly52 2012-03-27

Czegoś takiego jeszcze nie jadłam....pozdrawiam....dobrej nocki życzę...:))

kot54

kot54 2012-03-27

Grażynko bardzo DZIĘKUJĘ :)))

baygel1

baygel1 2012-03-29

Coś nowego !

galina1

galina1 2012-03-30

A matko,jeszcze takich to nie jadłam.

dodaj komentarz

kolejne >