Super dobre jako przystawka do poskubania na przyjeciu...smak lekko ostrawy dzieki przyprawom...
Przed smazeniem potrzebne beda dwie miski...(przepis na okolo 1 kg ogorkowych chipsow...
-w jednej mieszamy 2 jajka, 1/4 szkl maki, 1 szklanka maslanki, 1 lyzka maggi, 1/2 lyzeczki bardzo ostrego sosu, 3/4 lyzeczki cayenne, 1/4 lyzeczki soli przyprawowej, 1/4 lyzeczki czosnku w proszku.
-Do drugiej idzie 1 szklanka grysiku, 2 szklanki maki, 1 lyzeczka soli i 3/4 lyzeczki czarnego pieprzu.
Plasterki ogorkow moczymy w pierwszej misce, lekko otrzasamy z nadmiaru marynaty, wrzucamy do drugiej miski, dobrze otaczamy maka, otrzasamy z nadmiaru i smazymy w bardzo goracym oleju do uzyskania lekko brazowego koloru.
dodane na fotoforum:
lilaroza 2012-03-27
ciekawe ...nie myślałam że ogórki konserwowe można robić tak jak frytki...pozdrawiam :)
kot54 2012-03-27
Bardzo ciekawa przekąska....Proszę o przepis :))
kot54 2012-03-27
Grażynko bardzo DZIĘKUJĘ :)))