Gotujemy szybki dzem z zurawin...
Do 0.5 kg zurawin dodaje:
-1 szkl. wody,
-1 szkl. cukru,
-3 gozdziki,
-jablko (lub pol...jak kto woli).
Zagotowuje do momentu pekania zurawin, zmniejszam ogien, gotuje jeszcze przez ok.10 minut, odstawiam na 15 minut...i gotowe do jedzenia...
dodane na fotoforum:
kot54 2012-12-11
Dobry przepis...Pozdrawiam Grażynko
a przepis zabieram :))
baygel1 2012-12-11
Dużo witaminy C jak na ten czas. Ale skąd o tym czasie wziąć żurawinę ? serdeczności przesyłam z mroźnej krainy. ufffffffffff ale u nas zimno !
ewa52 2012-12-11
mnie tez zostaly ,zamrozilam i na swieta swieza zurawine zrobie;
moi synowie sa w trakcie przeprowadzki do Nevady wiec ostatnie
swieta w Chicago cala rodzina;nic mi sie nie chce tylko mysle jak
to bedzie............;pozdrawiam
halka 2012-12-11
Bardzo lubię żurawiny robić sama...to co sprzedają w puszkach w/g mnie jest ohydne;pozdrawiam milutko.
jaska15 2012-12-15
milych Swiat Grazynko..nie bedzie mnie w garnuszku,wiec juz dzisiaj sie melduje z fotka swiateczna;))
alexxo 2012-12-20
Niech się spełnią świąteczne życzenia,
te łatwe i trudne do spełnienia.
Niech się spełnią te duże i te małe,
te mówione głośno lub wcale.
Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku,
niech się spełnią w Nowym 2013 Roku!
evita 2012-12-22
Nadchodzące Święta Bożego Narodzenia niosą ze sobą wiele radości, refleksji oraz wiele planów na Nowy Rok.
W tych wyjątkowych dniach, życzę dużo radosnych chwil, zadowolenia oraz samych sukcesów... Wesołych Świąt Grażynko!!!...