Według przepisu Grzesia

Według przepisu Grzesia

ZUPA CYGAŃSKA


Składniki na 4 osoby:

- 1,5 litra wywaru z kości i warzyw,
- 1 cebula,
- 2 - 3 świeże czerwone papryki,
- 2 łyżki stołowe smalcu,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 3 – 4 ziemniaki,
- 20 dag kiełbasy zwyczajnej,
- 0,5 szklanki śmietany,
- 1 łyżką mąki,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- sol, pieprz, majeranek, przyprawa do zup maggi.


Cebulę i paprykę oczyścić i opłukać, drobno pokroić i usmażyć na smalcu. Dodać koncentrat pomidorowy i chwilę poddusić. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, dodać do wywaru i ugotować. Połączyć z uduszoną papryka i cebulą. Dodać kiełbasę pokrojoną w wąskie, krótkie paseczki. Przyprawić śmietaną wymieszaną z mąką i gotować jeszcze 2 – 3 min. Doprawić do smaku przyprawami. Przed podaniem na talerzu posypać posiekaną natką pietruszki.

dodane na fotoforum:

bronia

bronia 2011-09-29

Wygląda bardzo apetycznie...

jan07

jan07 2011-09-29

Trochę tłusta, ale chętnie zrobię :)

hankag

hankag 2011-09-29

Pyszna jest

mag60

mag60 2011-09-29

Wygląda apetycznie, watro spróbować:)

aneciaa

aneciaa 2011-09-29

musi byc przepyszna

maxmen

maxmen 2011-09-29

Smacznie... :)))

fullek

fullek 2011-09-29

Zaraz, zaraz kochani ! A moje prawa autorskie to co ? :))))))))))))))

anhan

anhan 2011-09-29

Wygląda apetycznie i zachęcająco!:)

white63

white63 2011-09-29

ale po co płukać :)))

guniu72

guniu72 2011-09-29

Można nie płukać :)
Zupka bardzo smaczna i pożywna...polecam na jasienno-zimowy sezon :)

dodaj komentarz

kolejne >