Swojska wędlinka dojrzewająca

Swojska wędlinka dojrzewająca

Oto przepis:https://www.wielkiezarcie.com/recipe63346.html

Wyszła bardzo dobra, wyrazista w smaku. Następnym razem dam mniej czosnku, bo chociaz go bardzo lubię, to zagłuszył smak samego mięska.
Poza tym bardzo dobra.
Polecam przepis.

dodane na fotoforum:

ewulka1

ewulka1 2011-12-15

Wyśmienita wędlinka i bez grama konserwantów......:))I takie powinni nam sprzedawać w sklepach......:))Pozdrawiam i życzę miłego dnia....:))

guniu72

guniu72 2011-12-15

No i roboty przy tym mało.Najpierw leży w lodówce, potem wisi, a my tylko czekamy :)

elap6

elap6 2011-12-15

Wygląda apetycznie :-)))
zdjęcie chyba admin usunął, ale i tak cały dzień było jako jej.

gotujmy

gotujmy 2011-12-15

Prezentuje sie wysmienicie !!!!

pantoja

pantoja 2011-12-15

Wygląda apetycznie i chyba smaczna ale nie dla mnie. Ja surowego nie bardzo ale dla gości akurat. Zawsze to jakaś nowość na stole:)

etta32

etta32 2011-12-15

Zaczęło mi burczeć w brzuchu:)

jan07

jan07 2011-12-15

Wygląda naprawdę smakowicie :)

pawola

pawola 2011-12-15

czy można tak suszyć polędwicę wołową? byłam na stronie... ale nic tam nie ma takiego...:)

pawola

pawola 2011-12-15

czy to polędwica? w przepisie przewidziane jest 1,5 kilogramowe mięso... nie widziałam takiej polędwicy wieprzowej... a może to schab?

guniu72

guniu72 2011-12-15

To jest akurat schab.Nazwa chyba wzięła się z tego, że polędwica sopocka, czy też łososiowa też nie jest z polędwicy jako takiej, ale ze schabu.
Moja suszyła się zawinięta w lnianą ściereczkę przywiązana do szafki nad okapem kuchennym.

aremar

aremar 2011-12-16

wygląda kusząco, więc i na pewno dobrze smakuje :)

pawola

pawola 2011-12-16

bardzo dziękuję, jutro się za nią zabieram:)

betty47

betty47 2011-12-18

piękna , moja wisi i dojrzewa!!!! będzie na same święta!!! pozdrawiam!!!

viki10

viki10 2014-05-13

i tak zrobię, dzięki ci za przepis :)))) uwielbiam własne wędliny, do tej pory robiłam tylko pieczone :)

dodaj komentarz

kolejne >