Oto przepis:https://www.wielkiezarcie.com/recipe63346.html
Wyszła bardzo dobra, wyrazista w smaku. Następnym razem dam mniej czosnku, bo chociaz go bardzo lubię, to zagłuszył smak samego mięska.
Poza tym bardzo dobra.
Polecam przepis.
dodane na fotoforum:
ewulka1 2011-12-15
Wyśmienita wędlinka i bez grama konserwantów......:))I takie powinni nam sprzedawać w sklepach......:))Pozdrawiam i życzę miłego dnia....:))
guniu72 2011-12-15
No i roboty przy tym mało.Najpierw leży w lodówce, potem wisi, a my tylko czekamy :)
elap6 2011-12-15
Wygląda apetycznie :-)))
zdjęcie chyba admin usunął, ale i tak cały dzień było jako jej.
gotujmy 2011-12-15
Prezentuje sie wysmienicie !!!!
pantoja 2011-12-15
Wygląda apetycznie i chyba smaczna ale nie dla mnie. Ja surowego nie bardzo ale dla gości akurat. Zawsze to jakaś nowość na stole:)
pawola 2011-12-15
czy można tak suszyć polędwicę wołową? byłam na stronie... ale nic tam nie ma takiego...:)
pawola 2011-12-15
czy to polędwica? w przepisie przewidziane jest 1,5 kilogramowe mięso... nie widziałam takiej polędwicy wieprzowej... a może to schab?
guniu72 2011-12-15
To jest akurat schab.Nazwa chyba wzięła się z tego, że polędwica sopocka, czy też łososiowa też nie jest z polędwicy jako takiej, ale ze schabu.
Moja suszyła się zawinięta w lnianą ściereczkę przywiązana do szafki nad okapem kuchennym.
aremar 2011-12-16
wygląda kusząco, więc i na pewno dobrze smakuje :)
viki10 2014-05-13
i tak zrobię, dzięki ci za przepis :)))) uwielbiam własne wędliny, do tej pory robiłam tylko pieczone :)