Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Zeszklić na złoto 3 duże cebule, pokrojone w kostkę.Dodać odpłukaną kapustę kiszoną (ok.1-1,5 kg), dusić do miękkości.
Używam jako przypraw dużo zmielonego pieprzu, wegetę, majeranek oraz gorczycę.
Na koniec zrobić zasmażkę i dodać do kapusty :)
Może nie jest zbyt fotogeniczna, ale pyszna i łatwo ją zrobić :)

dodane na fotoforum:

aanna

aanna 2012-01-21

Fajny przepis,dzieki,jutro bede robic:)Pozdrawiam i zycze milego weekendu:)

paja1

paja1 2012-01-21

Wyglanda to super i piwko k temu i nasze knedlíky :-), pozdrawiam.

guniu72

guniu72 2012-01-21

Albo nasz schabowy...

sejenia

sejenia 2012-01-21

Pyszności!

pantoja

pantoja 2012-01-21

Taką mogę samą, bez schabowego....mniam, mniam:)
Powiem, że daję dużo zeszklonej cebuli i pieprzu, vegeta zbyt mi rosołem podjeżdża. Aha można dorzucić ziarnka jałowca i trochę grzybków...pychota:)

pantoja

pantoja 2012-01-21

Dla mnie jedzonko nie musi wyglądać a musi tylko smakować:))
Popatrz na gryczaną kaszę z pulpetami w sosie grzybowym. Wygląda okropnie buro a pyszna jest:)

guniu72

guniu72 2012-01-21

Dla mnie kapusta i śledzie, to coś, co zawsze mi smakuje :)

ujustr

ujustr 2012-01-22

A ja i moja rodzinka uwielbiamy taką kapustę;-))

gotujmy

gotujmy 2012-01-22

matko jedyna ten mój laptop zjada mi zdania. Usuń ten kom powyżej.
Uwielbiamy zasmażana ale robię koniecznie z wędzonka,boczkiem, i zalewam wywarem z tej własnie kapusty.

guniu72

guniu72 2012-01-22

:)

dodaj komentarz

kolejne >