Zeszklić na złoto 3 duże cebule, pokrojone w kostkę.Dodać odpłukaną kapustę kiszoną (ok.1-1,5 kg), dusić do miękkości.
Używam jako przypraw dużo zmielonego pieprzu, wegetę, majeranek oraz gorczycę.
Na koniec zrobić zasmażkę i dodać do kapusty :)
Może nie jest zbyt fotogeniczna, ale pyszna i łatwo ją zrobić :)
dodane na fotoforum:
pantoja 2012-01-21
Taką mogę samą, bez schabowego....mniam, mniam:)
Powiem, że daję dużo zeszklonej cebuli i pieprzu, vegeta zbyt mi rosołem podjeżdża. Aha można dorzucić ziarnka jałowca i trochę grzybków...pychota:)
pantoja 2012-01-21
Dla mnie jedzonko nie musi wyglądać a musi tylko smakować:))
Popatrz na gryczaną kaszę z pulpetami w sosie grzybowym. Wygląda okropnie buro a pyszna jest:)
ujustr 2012-01-22
A ja i moja rodzinka uwielbiamy taką kapustę;-))
gotujmy 2012-01-22
matko jedyna ten mój laptop zjada mi zdania. Usuń ten kom powyżej.
Uwielbiamy zasmażana ale robię koniecznie z wędzonka,boczkiem, i zalewam wywarem z tej własnie kapusty.