Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Kapustę oczyścić, drobno poszatkować, a następnie wymieszać z 1 łyżeczką soli oraz 10 dkg cukru. Odstawić na 2 godziny.

500ml octu, 2łyżeczki soli, 10dkg cukru oraz 1 i 1/4 l wody zagotować. Zalewę ostudzić.

Papryki po usunięciu gniazd nasiennych nafaszerować ciasno kapustą.Układać w słoikach i dopełnić całość zalewą oraz przyprawami. (4 liście laurowe, 10 ziarenek ziela, 10 ziarenek czarnego pieprzu, 4 goździki, łyżeczki gorczycy ).

Pasteryzować przez 20 min w temp. 80 stopni C.

Proporcje podano dla 1 kg podłużnych papryk i małej główki kapusty.Jeśli kapusty nam zostanie, można też ją poupychać miedzy paprykami.

dodane na fotoforum:

jusiap

jusiap 2015-09-28

Jeszcze takiego czegoś nie jadłam..
miłego dnia :)

lanta21

lanta21 2017-08-06

super

dodaj komentarz

kolejne >