Zimowe źródło witamin...jarzębina ma duże wartości odżywcze oraz lecznicze. Owoce zawierają m.in. witaminy A, C, E, P i K, są też źródłem magnezu, miedzi, potasu i sodu. Nie brakuje im również kwasów organicznych (głównie jabłkowego), antocyjanów, flawonoidów, pektyn, fruktozy oraz karotenu (mają go więcej niż marchew).
•Nigdy nie jedz na surowo!!!
Jarzębinę jemy tylko suszoną lub w przetworach.
majaha 2013-12-10
Z dalekich, obcych stron,
tam gdzie echo z wiatrem mknie,
moc pozdrowień i uścisków -uśmiech serca Tobie ślę
deniska 2013-12-11
Śliczny kolorowy akcencik..z ciekawą informacją..
Wspaniałego dnia Halinko z uśmiechem i garścią
szczęścia dla Ciebie... Serdeczne pozdrawiam...
(komentarze wyłączone)