Przepis
sałatka a fasolki szparagowej
2 kg fasolki szparagowej/pokroić w paski na 1,5cm i zagotowac,osolić/
1 kg cebuli-pokroić w kostkę
1 kg marchwi-zetrzeć na grubej tarce
1 przecier pomidorowy-pudliszki
1 szklanka oleju
1 szklanka wody
10 łyżek cukru
5 łyżek octu
2 łyżki soli /żeby nie przesolić/
pieprz do smaku
marchew cebule dusić w zalewie,gdy będzie miękka dodać wcześniej ugotowaną fasolę.
Razem zagotować i włożyć do słoików.
Pasteryzować 5 minut
Wegeta do smaku
dodane na fotoforum:
natich 2010-07-15
Miłego dnia życzę:))
slawa1 2010-07-15
Wierzę ,że bardzo smaczna.Moja dopiero kwitnie,jak się obrodzi to zrobię.Pozdrawiam.
danka55 2010-07-15
Bardzo dziękuję !!!
Kochana widzisz ile chętnych !!!
zawsze to coś nowego
Pozdrawiam
aniakar 2010-07-15
Pyszny przepis..............Halinko ja kiedyś robiłam podobne danie ....z parówkami .......nie pamiętam dokładnego przepisu .......