podpatrzone u anet 36
Anetko przepyszne
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/paszteciki-z-miesa-mielonego-i-pieczarek-tulipany
Składniki:
200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)
200g pieczarek
1 cebula
125 g kwaśnej śmietany
80g sera żółtego goudy
sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
1 opakowanie ciasta francuskiego z "lidla".
1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda.
Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę jajko, przyprawy i wymieszać.
2. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki włożyć kwadraty ciasta,tak aby rogi ciasta wystawały poza brzegi.
. Ciasto napełnić farszem.
Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni,włożyć paszteciki i piec ok.30 min. Paszteciki podajemy na ciepło, doskonale smakują z barszczem czerwonym lub zupką kremową z pieczarek
Paszteciki można zrobić również w wersji bezmięsnej z samymi pieczarkami.Należy mięso mielone zastąpić dodatkową porcją pieczarek.
dodane na fotoforum:
jania81 2011-01-22
pysznie tez wyglądają;)) chyba i ja kiedyś muszę je wypróbować:)) miłej soboty Halinko:)))
tenia45 2011-01-22
Ummmmmmm,ale pyszne.
Pozdrawiam i zycze miłego popołudnia:))
danka1 2011-01-22
I jak smakują ? może jak tulipanki ?hi hi
flossy 2011-01-23
jaka pychota....narobiłas mi apetytu Halinko