Gotowe upieczone

Gotowe upieczone

podpatrzone u anet 36

Anetko przepyszne
https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/paszteciki-z-miesa-mielonego-i-pieczarek-tulipany


Składniki:
200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)
200g pieczarek
1 cebula
125 g kwaśnej śmietany
80g sera żółtego goudy
sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
1 opakowanie ciasta francuskiego z "lidla".

1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda.
Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę jajko, przyprawy i wymieszać.
2. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki włożyć kwadraty ciasta,tak aby rogi ciasta wystawały poza brzegi.
. Ciasto napełnić farszem.

Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni,włożyć paszteciki i piec ok.30 min. Paszteciki podajemy na ciepło, doskonale smakują z barszczem czerwonym lub zupką kremową z pieczarek

Paszteciki można zrobić również w wersji bezmięsnej z samymi pieczarkami.Należy mięso mielone zastąpić dodatkową porcją pieczarek.

dodane na fotoforum:

jania81

jania81 2011-01-22

pysznie tez wyglądają;)) chyba i ja kiedyś muszę je wypróbować:)) miłej soboty Halinko:)))

tenia45

tenia45 2011-01-22

Ummmmmmm,ale pyszne.
Pozdrawiam i zycze miłego popołudnia:))

anet36

anet36 2011-01-22

proszę jak pięknie wyglądają

andaba

andaba 2011-01-22

Bardzo atrakcyjnie wyglądają

theresa

theresa 2011-01-22

cos nowego i pysznego ......

aniakar

aniakar 2011-01-22

Pięknie wyglądają ....

danka1

danka1 2011-01-22

I jak smakują ? może jak tulipanki ?hi hi

evita

evita 2011-01-23

Muszą być pyszne... spokojnej nocy Ci życzę... pozdrawiam

halinag

halinag 2011-01-23

Danusiu przepysznie

stasia8

stasia8 2011-01-23

Wyglądają przepysznie takie rumiane...

flossy

flossy 2011-01-23

jaka pychota....narobiłas mi apetytu Halinko

dodaj komentarz

kolejne >