dostałam jabłka trzeba było przerobić
Mój prosty przepis sprawdzony
Jabłka zetrzeć na grubych oczkach odcisnąć z soku układać do słoiczków przesypywać cukrem tak około 3 warstwy po łyżce cukru...pasteryzować 20 minut
dodane na fotoforum:
maxmen 2011-07-25
Tego nigdy za wiele...jak nie do ciasta, to do naleśników albo nawet do chleba...:)))
babka50 2011-07-25
Super ... pozdrawiam i milego popoludnia zycze :)
anet36 2011-07-25
Dziękuje ja zawsze najpierw prażyłam jabłka i dopiero do słoika ,ale twój sposób jest dużo łatwiejszy.
halinag 2011-07-25
Anetko takie też robię na marmoladkę do naleśników...te są typowo do szarlotki..pyszne są zapiekane z ryzem i cynamonem
badi08 2011-07-25
uwielbiam szarlotkę , nie mam swoich jabłek wiec kupuje w słoiku prażone! Pozdrawiam i usciski przesyłam! Jestem sobie ogrodniczka,
mam nasionek pół koszyczka,
Jedne gładkie, drugie w łatki,
a z tych nasion będą kwiatki,
kwiatki - bratki i stokrotki,
dla Malwinki, dla Dorotki,
Kolorowe i pachnące,
malowane słońcem.
Mam konewkę z dużym uchem,
co podlewa grządki suche,
mam łopatkę oraz grabki,
bo ja dbam o swoje kwiatki.
kwiatki - bratki i stokrotki,
dla Malwinki, dla Dorotki,
Kolorowe i pachnące,
malowane słońcem.
stasia8 2011-07-27
Też takie robię...tylko ja nie daję cukru...a czasami dodaję jeszcze trochę rodzynek i mieszam z jabłkami przed włożeniem do słoika...też są pyszne...