raz przesmażone w syropie jutro drugi raz i pasteryzacja...wg.przepisu Siostry Anastazji...
zawsze zasypywałam cukrem na 12 godzin...teraz jedną porcję zrobiłam inaczej
dodane na fotoforum:
kimeraj 2013-07-12
Ja wiśnie zasypuję cukrem i podgrzewam aż puszczą sok. Przekładam je do słoików lekko uciskając, a sok dosładzam i wlewam do osobnych słoików. Sok później mam do różnych celów, a wiśnie są do ciasta :))
lilaroza 2013-07-12
pytanie do Kasi ...... czy te ubite w słoiczku wiśnie pasteryzujesz ?...czy sok też ????
danka1 2013-07-12
lubię wisienki i o dziwo zupkę wiśniową z wisienkami
stasia8 2013-07-13
Swoich wiśni nie mam...a na razie są drogie...więc jeszcze poczekam z ich kupnem...
tenia45 2013-07-14
Mniammm lubie wisniowa...