Sernik bez spodu
==============
1i1/2 kg sera mielonego 2x
13 jajek
40dkg cukru pudru
2 cukry waniliowe
2 smietany 18% po 330g
3 budynie śmietankowe
skórka z cytryny
skórka z pomarańczy/ w kostkach
kostka masła
Wykonanie:
========
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym
kolejno dodać zółtka,gdy utarte dodać ser ucierać,na końcu skórki ,budyń,i śmietanę
Na koniec ubite białka z dwoma łyzkami cukru kryształu.
Wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem oraz posypaną bułką tartą
ja posypałam startymi biszkoptami..
Piec godzinę w temp. 170-180st...Na wierzch polewa
dodane na fotoforum:
mondia 2015-09-16
No pewnie...już sobie nakładam...to jest taki jak lubię też taki piekę...mmmm dobry...
DOBRANOC I MIŁYCH SNÓW :)
dana15 2015-09-16
Pyszny, palce lizać. Jak patrzę na wiórki na wierzchu, to śmieję się sama do siebie. Kiedyś posypałam deser lodowy = galaretka+bita śmietana+owoce= wierzch posypany był wiórkami kokosowymi, a moja wnuczka- wtedy 5cio letnia powiedziała że nie będzie jadła tego bo to są paznokcie. Od tej pory nie używam ,,paznokci,, do ciasta :))
halinag 2015-09-16
Danusiu...hi.hi.. skojarzenie straszne..nie zawsze daje kokos ale tym razem sernik mi pękł i trzeba było jakoś zatuszować:))
halinag 2015-09-16
Krysiu zrobiłam go w rozpinanej blaszce one sa troche większe od normalnych,bo się bałam że mi wyleci z blachy:))
violinka 2015-09-17
Ja skorzystam z kawałeczka bo piję kawkę a serniczek obłędny ☺pozdrawiam serdecznie
vitaawe 2015-09-17
serdeczności*
http://tapetus.pl/obrazki/n/144573_park-staw-mostek-kaczki-widoczek-malarstwo.jpg