Jedną porcję przełożyłam do słoiczków a druga czeka w solance do jutra
wg przepisu
https://www.garnek.pl/halinag/28521844/zapasy-na-zime-uwielbiam
dodane na fotoforum:
violinka 2015-10-14
Moja już zamrożona pychaaaaaa☺
dorina5 2015-10-14
musze sprobowac,ale bez pasteryzacji,taka po lezeniu do słoika i tyle????dobrze zrozumiałam???
halinag 2015-10-14
Grażynko tak... praktycznie po 2-ch tygodniach gotowa do spożycia już ukiszona..trzyma się dobrze ja w ub tygodniu zużyłam ostatnie słoiczki z ub roku...
krycha2 2015-10-14
To Ty druga ...*lulka1* też szatkuje...ja w tym tygodniu zamierzam to robić..jednak dodaje sporo marchewki...
deniska 2015-10-14
Miłego popołudnia Halinko w barwach kolorowej jesieni...
Możesz powiedzieć jaka ilość kapusty na ten litr wody.
Czy łyżeczka soli niezbyt mało..
halinag 2015-10-14
Krysiu ja marchewkę dodaje kiedy robię np.surówkę...z marchewką lubi zgorzknieć...taki mam przepis od lat sprawdzony:))
halinag 2015-10-14
Krysiu ja marchewkę dodaje kiedy robię np.surówkę...z marchewką lubi zgorzknieć...taki mam przepis od lat sprawdzony
dodają też kminek....wiem że niektórzy do beczek dodają jabłka renety..każdy ma swój wypróbowany sposób
Ja mam czystą kapuchę bez dodatków ... na pierogi na bigos,łazanki kapuśniaczki ..
vitaawe 2015-10-14
Każdy dzień ma swój aromat.
-Melchior Wańkowicz-
Beztroskiego reszty dnia...
halinag 2015-10-14
Krysiu zrób sobie moim sposobem np.jedną główkę na próbę...zobaczysz jak Ci będzie smakować...po około 2-ch tygodniach powinna być już super ukiszona...wyjdzie Ci około 3 słoiki litrowe zużyjesz wcześniej a potem swoją z beczułki...
maria10 2015-10-16
.... trzeba i mnie zrobić sobie kapustę...... lubię własnej produkcji..... na surówki wyśmienita z własnych wyrobów..... :)))))
dorina5 2015-10-30
właśnie robiłam porcje tej kapusty ,musze powiedzieć ,ze jest wspaniała,bede jeszcze mapewno robic,nie wytrzymałam otworzyłam trochę wcześniej,ale zrobiłam do obiadu suróweczke,polecam naprawdę smacznie,szybko i wygodnie,dziekuje za porade,pozdrawiam;;;))))