wg,przepisu
https://ugotowani.tv/paczki-ktore-zrobisz-w-5-minut-musisz-ich-sprobowac/
LISTA SKŁADNIKÓW (NA 35 PĄCZUSZKÓW)
2 serki homogenizowane po 140 g
2 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru pudru
1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo 1 l oleju do smażenia
Krok 1
W garnku rozgrzewam litr oleju, w którym będą smażone pączki.
Krok 2
Wszystkie składniki na pączki umieszczam w misce i mieszam widelcem. Ciasto będzie kleiste. Nie warto jednak dosypywać więcej mąki, bo pączki wyjdą twarde i zbite.
Krok 3
Odmierzam małe porcje ciasta za pomocą małej łyżeczki i umieszczam w garnku. Żeby ciasto łatwiej odchodziło od łyżeczki, warto łyżeczkę umoczyć w oleju przed nabraniem na nią ciasta. Pączki smażę na złoty kolor z obu stron. Przekładam na papierowy ręcznik, żeby odsączyć z tłuszczu. Wystudzone posypuję cukrem pudrem albo polewam czekoladą. Są tak pyszne, że nie potrzebują już żadnych dodatków, ale jeśli macie ochotę, można podać je z marmoladą.
stachs7 2016-04-29
Pyszności.Ja robię kruche ciasto z rabarbarem.Pozdrawiam.
adam24l 2016-04-30
Lubię takie
Smacznego
Miłej soboty .Zapraszam do głosowania na top10 i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
stasia8 2016-05-01
Robiłam już takie kiedyś...ale o nich zapomniałam...wciąż pojawiają się nowe przepisy na ciasta że o niektórych zapominamy...
oriola 2016-05-01
właśnie moja koleżanka zrobiła z tego przepisu i są godne polecenia,jadłam.OK POLECAM.