Przepis:
paluszki ziemniaczane
1 kg ziemniaków
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 jaja,tarta bułka,olej .sól
Ziemniaki ugotować i zemleć.Dodać obie mąki sól ,jajo ,wyrobić podsypując mąką żeby nie lepiło sie do rąk.
Utoczyć wałek formować małe paluszki,
obtoczyć w jajku i bułce.
Usmażyć we wrzącym oleju jak frytki
Podawać z sosem grzybowym pomidowowym mięsnym i surówką
smacznego
dodane na fotoforum:
alex75 2009-05-18
już wiem jakie to jest pyszne;);)miłego popołudnia Haliniu;) i smacznego wam życzę;)
maxmen 2009-05-18
Pycha, ale ten głęboki tłuszcz, to raczej nie dla mnie. ;)))
wesolla 2009-05-18
zrobie je....
julia08 2009-05-19
o jakie tu pyszności ...muszę sprubować